even to licht controleren, met 2 man naar oven gehesen in broek, wat een wind daar boven!

door gast Albert:

Het touw van het hoofdzeil moest opnieuw door het oog van de 20 meter hoge mast worden geleid. (lees gebouw van 7 verdiepingen) Paul is vandaag omhoog gehesen aan een lier. We hadden zo’n stoere wedstrijdjongen om hulp gevraagd. Ik vertelde hem, dat Paul als voormalig commando ervaring had met hoogte. De klimtoren in Roosendaal was immers ook 20 meter. De behulpzame uiterst vriendelijk sympathieke stoere jongen haalde bijna onzichtbaar zijn brede schouders op en zei. “Ach, in de haven” Maw die wedstrijdjongens doen dit dus ook op volle zee. 😨Zo ‘n mast zwiept bij hoge golven op het bovenste punt dan elke 10 sec op en neer, met een uitslag van al snel 8 meter. 😨😱💀☠️..Ik heb daarintegen alleen maar zeer grote waardering voor kapitein Paul. Voor geen miljoen € doe ik dit hem na. (zonder rotsklimtraining dan hé 😉) Want een miljoen is ook wel weer enige inspanning waard)

Categories: Sailing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *