Voor mij is ware vakantie, de dagelijkse vastigheden verlaten . Bij oceaan zeilen is bijna niets hetzelfde. Slechts de pakken appelmoes en zakken aardappelen in het vooronder herinneren aan het dagelijks leventje. 😂. Je loopt, zit, ligt, kookt, slaapt, droomt, eet, denkt, praat, kijkt, voelt anders. Als je om je heen kijkt, is niets, maar dan ook niets, ook maar iets, op wat lijkt op het alledaagse. Alles mooi danwel imponerend anders. Niet beter anders, gewoon anders. Bovendeks keten jezelf vast als een hond aan een ketting. Toch voel je je zo vrij als een dolfijn. 😊 Bowie al zong al. We can be heroes just for one day. Like dolfins, like dolfins can swim. En jawel hoor 🙆 ik heb een uur geleden een dolfijn gezien. Hij zwom een stukje mee met de boot en sprong drie keer uit het water. 😍😍😍 Het deed mij ook denken aan mijn destijds 6 jaar lieve Jente. Na een dagje Dolfinarium, riep ze dolenthousiast. Zie je nou wel Pappa. “Dolfijnen zijn gewoon de allerleukste en liefste dieren van de hele wereld” 😃

Categories: Sailing

1 Comment

Katinka · October 29, 2017 at 8:46 am

Leuk verhaal Albert! Wat mij fascinerend lijkt aan oceaan zeilen is dat je geen land meer ziet. En als je dan vergezeld wordt door 1 of meer dolfijnen, tja dat maakt het echt bijzonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *