26 oktober vertrekken we uit Le Guilvinec, wat een warm ontvangst was het daar !!

Het uitvaren tussen de rotsen ging goed en meteen wind en stroming mee!! Het ging goed, bij zonsondergang van alle kanten Dolfijnen op ons af, even springen meezwemmen bij de neus en daar gaan ze weer, tot de volgende groep komt, wat mooi!!

De 2e dag zien we jawel Een Walvis, ik zie een soort eilandje boven water komen en daarna een spuit water , Albert zag het ook, we hebben echt een walvis gezien wouw, maar geen foto kunnen maken het ging te snel.

Uren schieten voorbij weinig slaap toch veel allarmen van schepen om ons heen !!

Na 2,5 dag bereiken we de Spaanse kust we zien de vuurtorens, wouw wat een licht.Noch donker zijn we op de hoogte van Coruna, het idee komt om maar door te varen naar Vigo, toch weer 100 mijl verder. Om de punt van Spanje krijgen we wind mee stroom mee het gaat nu snel,meer dan 8 tot 9 knopen.

Op de hoogte van Vigo, hier zullen we bij donker binnenlopen. Zullen we er nog een nacht bij doen!! Ja we doen het noch een nacht door en we zijn in Porto. Daar lopen we vroeg in de ochten binnen na 500 mijl en 3 nachten niet slapen!! We zijn blij dat het laatste stuk zo snel ging. Na 2 uur wachten meld de havenmeester, dat we niet kunnen blijven liggen bij de ingang en verwijst ons naar een haven 5 mijl verder!! Nog even een containerschip wat de uitgang blokkeerd , nog even op zee harde wind en via een geul naar binnen varen. Wouw een nieuwe haven bij de boogbrug van Porto en op loopafstand van het centrum echt mooi, eindelijk liggen we voor de kant !!! Even rusten, alles uit laten waaien, 24 graden en zonnen op dek. Toch nog even de stad in en biertje pakken en lekker Porto restaurantje bezoeken, wel moei maar ja we zij maar 1 x in Porto, morgenochten gaat de trein om 6.00 uur van Porto naar lissabon en kunnen we toch nog onze vlucht, die we eerder geboekt hadden halen.

Het was een heel avontuur om aan terug te denken!!

De bleu Logoon blijft alleen in Porto achter, ik ga 4 november weer terug!

Categories: Sailing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *